Welke stappen zijn gezet?

Er is ruim een jaar geen nieuwsbrief verschenen; niet omdat er geen ontwikkelingen zouden zijn. Integendeel, ondanks de lastige Corona maanden waarin we ons bevinden, is er hard gewerkt om richting start van de bouw van het Hospice Amsteloever te gaan.

GeOarchitecten heeft een prachtig (eerste) ontwerp gemaakt.
We zijn in vergevorderd overleg met de gemeente voor de goedkeuring van dit ontwerp en het verkrijgen van de benodigde vergunningen. Het hospice komt aan de Lindelaan recht tegenover de Montessori school.
Er is een bouwteamovereenkomst met de Amstelveense aannemer AvoKoenen die heeft toegezegd te kunnen starten met de bouw zodra de toestemming door de gemeente is gegeven.
We zijn ook in gesprek met binnenhuisarchitect Annekoos Littel, die ervoor gaat zorgen dat het een Hospice wordt waarin men zich thuisvoelt. Zowel de architect als de binnenhuisarchitect hebben ruime ervaring met het ontwerpen en inrichten van zorginstellingen, zij voelen heel goed aan hoe wij het hospice voor ogen hebben, functioneel voor de zorg en huiselijk qua uitstraling.
Kortom, er zijn heel veel stappen gezet en “Amsteloever” gaat er echt komen.
Er moet nog een hoop gebeuren, maar alle betrokken partijen zijn vol enthousiasme en daarom gaat het zeker lukken.

We bouwen een Hospice waar straks plaats is voor 6 bewoners die in hun laatste levensfase niet thuis kunnen blijven, maar “bijna thuis” zijn in het Hospice. Een Hospice met een huiselijke sfeer, veel privacy, 24/7 bezoekmogelijkheid in de eigen kamer of in de gemeenschappelijke huiskamer, waar je buiten kunt zitten op een eigen terras of rustig in de tuin. Een plaats waar iedere bewoner het leven af kan sluiten op de manier die hij/zij zelf wenst, verzekerd is van optimale medische zorg, professionele verpleegkundigen en niet te vergeten een team van vrijwilligers dat altijd klaar staat.

Nogmaals, we zijn er nog niet. We hopen begin 2021 te kunnen starten met de bouw en begin 2022 de deuren te openen.
We houden u op de hoogte! Over de bouwontwikkelingen, over hoe u het Hospice kunt steunen, over welke vrijwilligers we nodig hebben en hoe u zich aan kunt melden.

Meer nieuws

Steun ons

Skip to content