WORD VRIJWILLIGER

Een hospice kan niet bestaan zonder de hulp van vrijwilligers.

SCHOLING

Ons hospice gaat zich aansluiten bij de VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg). De scholing die wij bieden is afgestemd op de VPTZ en bestaat o.a. uit: een basistraining van 7 bijeenkomsten waarin zowel praktische vaardigheden, als gesprekstraining, leren luisteren en vele andere aspecten van het werken als vrijwilliger in het hospice ter sprake komen. Deze training wordt niet afgesloten met een examen maar er wordt wel gekeken naar de aktieve en open houding van de cursist tijdens de training. Aan het eind van de basiscursus krijgt de cursist een certificaat van de VPTZ. Na de basiscursus en voor de opening van ons eigen hospice zijn er afspraken gemaakt met hospices in de omgeving om stage te lopen en zullen regelmatig thema-avonden, casuïstiekbesprekingen, teamactiviteiten, werkoverleg en andere trainingen worden aangeboden aan alle vrijwilligers.

Zonder vrijwilligers geen hospice. We zoeken o.a. zorgvrijwiligers, gastheren/-vrouwen, kookvrijwiligers, tuinmannen/-vrouwen, klusjesmannen/-vrouwen, boodschappenvrijwilligers, enzovoorts.

Schrijf je in als je graag een waardevolle bijdrage aan ons hospice wilt leveren. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.
Wil je eerst meer informatie stuur dan een mail naar info@hospiceamsteloever.nl